AH roerbaksaus zoetzuur

door onder Sauzen
Kenmerken: , , ,

Roerbaksaus zoetzuur, veganKant-en-klare zoetzure roerbaksauzen zijn best vaak vegan, zo ook deze van AH huismerk. Op de verpakking staat dat je de saus alleen maar hoeft op te warmen, maar ik vind het veel lekkerder om zelf even wat groente te roerbakken en de saus dan als smaakmaker te gebruiken. Als je flink wat groente, rijst en een eiwitbron toevoegt heb je aan 1 potje saus ruim voldoende om een gerecht voor 4 personen op smaak te brengen.

De ingrediënten

42% to­ma­ten­pu­ree, sui­ker, wa­ter, 5,5% pa­pri­ka, 5% ui, 4% wor­tel, azijn, 3% Chi­ne­se zwar­te pad­den­stoe­len, 3% knol­sel­de­rij, ge­mo­di­fi­ceerd ma­ïs­zet­meel, zout, spe­ce­rij­en, ver­dik­kings­mid­del (xan­thaan­gom).

Hoe smaakt het?

Deze saus is een nieuwe favoriet hier in huis. Hij is een beetje aan de zoete kant, maar je kunt makkelijk zelf nog een scheutje azijn toevoegen. Ik roerbakte dit keer Vivera kipstukjes, ui, spitskool, paprika en sperzieboontjes deed er op het eind wat van deze saus erbij. Op Vegetus heb ik een recept gepost zodat je precies kunt zien hoe ik het gemaakt heb.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze roerbaksaus bij Albert Heijn. Een potje met 535 gram saus kost €1,29.

Schrijf een reactie