AH paddenstoelen bouillonblokjes

door onder Leuke ingrediënten, Pakjes en zakjes
Kenmerken: ,
Albert Heijn paddenstoelen bouillon vegan plantaardig

Vegan paddenstoelenbouillon is soms wat lastig te vinden. Daarom was ik extra blij om te zien dat AH de lactose uit hun paddenstoelenbouillon heeft gehaald. Albert Heijn heeft bevestigd dat de bouillon inclusief de aroma's nu helemaal vegan is!

De ingrediënten

Zout, maltodextrine, palmvet, maïszetmeel, smaakversterker (mononatriumglutamaat [E621]), aroma's, suiker, gedroogde paddenstoelen (1,2% witte champignon, 0,4% bruine ringboleet, 0,2% shiitake, 0,01% eekhoorntjesbrood), gekaramelliseerde suikerstroop, zwarte peper.

Hoe smaakt het?

De bouillon van deze blokjes smaakt lekker hartig met een milde paddenstoelensmaak. Het is een fijne smaakmaker in bijvoorbeeld soep, ragout of risotto, maar ook voor zelfgemaakte vleesvervangers zoals seitan of sojabrokjes.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze bouillonblokjes alleen bij Albert Heijn. Een pakje van 120 gram (12 blokjes) kost € 1,15.

3 Reacties

loh op 21-2-2021 - 14:00

Ik ben een fan! Mijn favoriete recept hiermee is een vorm van smashed potatoes. In een diepe (hapjes)pan een aantal schone maar niet geschilde, niet te grote gelijkmatige aardappels doen, iets ruimte over laten, en vullen met de bouillon (of, makkelijker, water met verkruimelde blokjes) tot ze voor ongeveer 3/4 onder staan, paar eetlepels olijfolie erbij doen, geplette knoflook, grove zwarte peper en kruiden naar smaak (tijm, rozemarijn, etc). Aan de kook brengen en af en toe omdraaien. Als de bouillon grotendeels, maar niet helemaal, is verdampt de aardappels met een tang uit de pan halen en met een zwaar (hittebestendig!) glas of ander object pletten zodat de schil openbarst maar de aardappel nog wel aan elkaar blijft zitten. Terug in de pan en regelmatig keren tot ze goudbruin zijn. Ik heb dit ook geprobeerd met groentebouillon, dat is helaas geen aanrader.

Martine op 22-2-2021 - 14:28

Wat een leuk recept Ioh! Dankjewel voor het delen.

Petra Korevaar op 13-3-2021 - 17:26

Super fijn! Ik hoop wel dat Albert Heijn nu nog de E621 eruit gaat halen, want daar zijn we ook gevoelig voor en het is echt niet nodig qua smaak.

Schrijf een reactie