AH ongezoete sojayoghurt

door onder Melk & yoghurt
Kenmerken: , , , , , ,
AH ongezoete sojayoghurt, vegan Sinds kort is er volledig ongezoete sojayoghurt bij Albert Heijn, van AH huismerk! Dit is denk ik mijn favoriete nieuwe product van het afgelopen jaar. Voor echt ongezoete sojayoghurt betaalde je tot nu toe altijd de hoofdprijs bij een biowinkel, maar nu kun je het dus gewoon bij de plaatselijke Appie kopen, voor een vriendelijke prijs. Helemaal top!

De yoghurt is verrijkt met calcium, waardoor de voedingswaarde redelijk vergelijkbaar is met die van koemelkyoghurt. Ook dat is een voordeel ten opzichte van de meeste bioyoghurts, die niet verrijkt zijn.

De ingrediënten

Water, 9% sojaboon, calciumfosfaat, zuursel (Lactobacillus Acidophilus, Bifidobacterium spp.)

Hoe smaakt het?

Dit is een lekker romige roeryoghurt, met een milde sojasmaak. Hij is niet zoet, maar ook niet overdreven zuur. Het is een alleskunnertje, geschikt voor zowel voor zoete als voor hartige toepassingen. Ik ga het binnenkort zeker eens proberen bij een Indiase curry, of als vervanger voor zure room in Mexicaanse wraps.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze sojayoghurt bij Albert Heijn. Een beker met 500 gram kost €1,49.

19 Reacties

Alynda op 9-11-2015 - 2:33

Woww dit is zo goed nieuws! Huismerk soja yoghurt, competitie yay! Hier in Australie is soja yoghurt zo goed als onbekend, en als het er is is het duur en smaakt het naar karton. Kan niet wachten om deze uit te proberen als ik weer in NL ben!

Martine op 9-11-2015 - 8:27

Ja, super hè! Maf dat er in Australië (en ook in de VS volgens mij) zo weinig goeie vegan yoghurt is,

Sabine op 8-12-2015 - 6:53

Eindelijk hoef ik niet meer speciaal naar de natuurwinkel yaaay! :)

Jeanette op 2-1-2016 - 22:10

Inderdaad, heel goed nieuws. Ik zag op Youtube (Vegan Corner, basic cream cheese) vandaag een filmpje over het zelf maken van cream cheese, want hartig broodbeleg, blijft dus een beetje behelpen. Heel duur, of niet echt lekker (vind ik) Dus ik scouten en kwam bij vegan cream cheese. Volgende week eten we dat dus naar school, dacht ik. Hoe simpel bleek het te zijn: ongezoete soja yoghurt laten uitlekken. Maar is er dan ongezoete yoghurt? Ik zoeken en kom ik hier terecht. Goed nieuws: voor mij dat de yoghurt te koop is, voor Martine omdat je website dus netjes uitgespuugd wordt als eerste optie als mensen iets vegan zoeken!! Proosten we op, ook vanwege het nieuwe jaar!

Martine op 2-1-2016 - 22:43

Thanks Jeanette! Ik hoop dat de cream cheese goed bevalt.

Hanne op 2-1-2016 - 22:39

Njam! vandaag pas geproefd (als ik yoghurt eet ben ik nogal verknocht aan provamel zonder suiker) maar uit noodzaak (natuurwinkels allemaal dicht op 3 januari!) deze geproefd en heel erg goed bevonden!

Martine op 2-1-2016 - 22:44

Fijn dat deze yoghurt je goed bevallen is Hanne!

Marianna op 3-1-2016 - 18:50

Yep, dit is ook hier een favoriet. Alpro is niet te vergelijken (zelfs hun naturel smaakt nog zoet en bevat allerlei toevoegingen), huismerk AH is precies goed, ik gebruik 'm altijd voor smoothies.

Maria op 17-2-2016 - 11:24

Eindelijk is hij ook in een AH-in België te krijgen! Dit is écht mijn nieuwe favoriet, heb veel van Alpro uitgeprobeerd (ben nieuw in het vegan-wereldje) maar vond dat veel te zoet/te lopend. Hier staat er zelfs - net als bijv. de harde Griekse yoghurt - een laagje water op je yoghurt als je het aangebroken in je koelkast hebt staan. Ideaal en heerlijk met noten en havermout (of fruit, of met alles eigenlijk).

Ton op 30-3-2016 - 8:22

Gekocht bij Albert Heijn aan het Museumplein, is heerlijk! Paar blauwe bessen erbij, verder niets.

Sandra op 10-5-2016 - 11:05

Ik kan niet goed tegen sojamelk maar sojayoghurt gaat gelukkig goed en ik heb nu een paar keer gezocht naar deze yoghurt bij Appie maar ik zie hem nergens staan? Volgende keer toch maar even vragen aan een medewerker, hij lijkt mij erg lekker.

Martine op 10-5-2016 - 11:17

Hoi Sandra, misschien heeft jouw AH deze niet in het assortiment? Als je ernaar vraagt kunnen ze hem misschien voor je bestellen.

marga op 18-5-2016 - 18:35

Ja echt heerlijk deze! Maar helaas ben ik het tot nubtoe alleen bij de AH in Floresstraat groningen tegen gekomen. Ik heb het in HOOGKERK aangevraagd bij een medewerker dus ben.benieuwd!

sofie op 7-8-2016 - 20:55

Vind deze sojayoghurt heerlijk maar vraag me alleen af of de soja niet afkomstig is van genetisch gemanipuleerde sojabonen?? Het staat er niet op !!!

Martine op 8-8-2016 - 9:03

Hoi Sofie, vanuit de EU is het verplicht om het altijd op producten te vermelden als er gmo ingrediënten in zitten. Als er dus niks op staat kun je ervan uitgaan dat er geen gmo's in zitten. Dit is een goed kritisch artikel over gmo, als je hier wat meer over wilt lezen: https://stijnbruers.wordpress.com/2015/03/24/waarom-de-milieubeweging-het-ggo-dossier-mag-loslaten/

Minke op 3-10-2016 - 21:10

Heel blij met deze yoghurt! Heb 'm in plaats van creme fraiche bij een Mexicaans gerecht gebruikt, en ipv yoghurt bij Indiaas. Veeeel fijner dan Alpro! Was 'm in Den Haag nog niet tegengekomen. Vond 'm gister ineens in Groningen. Ga kijken of ik het bij "mijn" AH in het assortiment krijg!

Tinykampen op 29-12-2018 - 18:25

Sorry dat ik het zeg. Maar smaakt totaal niet naar yoghurt. Is eigenlijk totaal niet lekker. Met smaakjes is wel lekker. Maar minder gezond

Wilma op 9-2-2019 - 16:50

Kunt u mij zeggen of deze yoghurt ook mag bij een Jelinek dieet, dit is een speciaal dieet voor mensen met MS

Martine op 10-2-2019 - 12:35

Hoi Wilma, ik heb het even opgezocht en zo te zien is sojayoghurt inderdaad geschikt voor het Jelinek dieet.

Schrijf een reactie