AH ongezoete sojamelk

door onder Melk & yoghurt
Kenmerken: , , , , , ,

AH ongezoete sojamelkAlbert Heijn heeft sinds kort ongezoete sojamelk van eigen merk in hun assortiment. Ongezoete melk is handig voor hartige recepten zoals bechamelsaus en veganaise. De melk is verrijkt met calcium, B12, B2 en E.

De ingrediënten

Wa­ter, 8% soja­boon, cal­ci­um­car­bo­naat, zuur­te­re­ge­laar (E501), zout, vi­ta­mi­nen (B2, B12, E).

Hoe smaakt het?

Ik vind deze melk lekkerder dan de ongezoete sojamelk van Alpro. Hij is iets romiger van textuur. Er zit wel een vrij opvallende sojasmaak waardoor de melk waarschijnlijk niet voor iedereen lekker is om zo te drinken, maar voor hartige gerechten en misschien ook in de koffie is hij erg geschikt.

Wat kost het en waar is het te koop?

Te koop bij Albert Heijn. Een pak van een liter kost €1,09. Dat is 20 cent goedkoper dan de ongezoete sojamelk van Alpro.

4 Reacties

Live op 2-5-2015 - 21:31

Hij is echt hartstikke smerig ^_^ Doe mij maar die van Alpro, of eigenlijk liever geen Sojamelk meer...gezien het feit dat de natuur kapot gaat door al het kappen :( boeren die de dupe worden ook! Lees je in en verban soja..

Martine op 2-5-2015 - 22:02

Hoi, jammer dat je deze niet lekker vond. Smaken verschillen. :) Wat de ontbossing betreft, ongeveer 95% van de wereldwijde sojaproductie gaat op aan veevoer. Voor een kilo vlees zijn 5 tot 10 kilo soja nodig. Als iedereen soja zou eten in plaats van vlees en andere dierlijke producten, dan was het allang gedaan met de ontbossing.

Yolanda Ouwehand op 6-12-2015 - 17:10

Ik wil graag weten of de soja gebruikt voor deze melk gegarandeerd van niet genetisch gemanipuleerde sojabonen is.

Martine op 7-12-2015 - 9:20

Dat kun je dan het beste aan AH vragen, want ik weet het niet :-)

Schrijf een reactie