AH muesli-notenbrood

door onder Brood en zo
Kenmerken: , ,
AH muesli-notenbrood, vegan

UPDATE: Dit brood is sinds kort NIET meer vegan. Heel erg jammer! Ik hoop dat AH hun recept nog gaat aanpassen.

In mijn studententijd werkte ik vaak in de bibliotheek en rond lunchtijd rende ik dan vaak even naar de Albert Heijn aan de overkant van het plein om lunch te halen. Dat moest dat natuurlijk eetklaar zijn en het mocht niet te veel kosten. Vaak nam ik dan een pakje van dit notenbrood. Helaas zat er melk in, dus toen ik vegan werd moest ik mijn geliefde broodje voortaan missen.

Maar gelukkig, 'the times they are a-changing', want dit AH heeft de ingrediënten veranderd zodat dit brood nu vegan is! (Dankjewel voor de tip Carolijn.) AH heeft aangegeven dat het aroma plantaardig is en dat ze alleen plantaardige e-nummers gebruiken in hun brood, dus deze mueslisneetjes zijn echt helemaal vegan. Het is nog steeds net zo lekker, wat maar weer eens laat zien dat dierlijke ingrediënten compleet overbodig zijn.

Behalve als studentenrantsoen is dit brood natuurlijk ook heel geschikt om te serveren bij het kerst-ontbijt.

De ingrediënten

3% ro­zijn, tarwebloem, vol­ko­ren tarwemeel, wa­ter, 6% hazelnoot, bak­kers­gist, 3% amandel, dex­tro­se, 3% krent, 2,5% zon­ne­bloem­pit, tarwegluten, brui­ne bas­terd­sui­ker [sui­ker, sui­ker­stroop, kleur­stof (E150c, E150d)], plant­aar­di­ge olie (palm, raap, zon­ne­bloem, ka­toen­zaad), ge­jo­deerd zout, havervlok, rijst­vlok, roggevlok, tarwevlok, mout­meel (gerst, tarwe), emul­ga­tor (E471, E472, E482e), rijs­mid­del (E500), na­tuur­lijk aro­ma, cur­cu­ma-ex­tract.

Hoe smaakt het?

Dit brood is lekker zacht met een goeie hoeveelheid noten en rozijnen erin. Heerlijk! Ik eet dit brood gewoon zo, maar als je daar van houdt kun je er natuurlijk ook wat plantaardige boter, vegan kaas of ander beleg op doen.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt dit brood bij Albert Heijn. Een zak met 10 sneetjes (450 gram) kost €2,06.

6 Reacties

Si op 12-12-2015 - 12:56

You just made my day🍞💓

A op 22-9-2016 - 14:16

Het receptuur is aangepast, helaas zit er nu melk in..

Martine op 22-9-2016 - 14:36

Echt waar? Ik heb deze pas nog gekocht en toen waren ze nog vegan. Ik ga kijken hier in de winkel. Zou heel jammer zijn!

Steph op 25-9-2016 - 10:56

...Het enige dat ik overdag binnen houd (lang leve de 'ochtend'misselijkheid) :( Weet iemand toevallig een goed alternatief? Alvast bedankt!

Martine op 25-9-2016 - 12:08

Oh, wat vervelend voor je Steph! Jumbo heeft soms vegan mueslibollen, maar die zijn er helaas niet altijd. Ekoplaza heeft vegan mueslibrood van bakkerij Verbeek: https://www.ekoplaza.nl/producten/product/mueslibrood Bij Vegan Bakery kun je verschillende soorten rozijnenbrood en suikerbrood met noten bestellen: http://www.veganbakery.nl/shop/ Als je het kunt opbrengen zou je ook zelf wat kunnen bakken (of vragen of iemand dat voor je doet). Dit recept is heel makkelijk en lekker: https://vegetus.nl/omas-notenbrood/

Steph op 26-9-2016 - 17:41

Dank voor de tips, Martine! Biowinkels hebben inderdaad alternatieven (Marqt heeft ook een fijne versie van notenvruchtenbrood) maar die vallen meestal wat zwaarder. De keuken is nu een no go area dus je recepten bewaar ik voor als ik me beter voel!

Schrijf een reactie