AH magnetronmaaltijd

door onder Maaltijden
Kenmerken: , ,

AH courgette met couscous, veganAf en toe verzint Albert Heijn ineens een magnetronmaaltijd die toevallig vegan is. De nieuwste editie is deze courgette met couscous, kikkererwten en gedroogd fruit. Altijd fijn om er weer een makkelijke vegan maaltijdoptie bij te hebben! Het viel me wel meteen op dat dit product niet echt een complete maaltijd is. Als ik dit als hoofdgerecht at, zou ik er wel een vegaburger of iets dergelijks bij willen hebben.

De ingrediënten

63% courgette, water, 5,5% durum tarwegriesmeel, 5,5% gedroogde pruim, 5,5% gedroogde abrikoos (sulfiet), 5,5% kikkererwt, 1,5% citroen, olijfolie, 0,7% rozijn, peterselie, zout, specerijen, citroensap uit concentraat (sulfiet), conserveermiddel [E202, E220 (sulfiet)], knoflook, gebrande suiker.

Hoe smaakt het?

Als doorgewinterde vega heb ik al heel wat creatieve en minder creatieve gevulde groentes gezien, en deze courgettes zijn zeker niet slecht! De couscous is goed op smaak gebracht met Marokkaanse kruiden, het gewelde gedroogde fruit is lekker sappig en de kikkererwten hebben een fijne beet. Het is alleen een beetje weinig, dus het is geen overbodige luxe om hier wat falafel of bijvoorbeeld een linzenburger bij te serveren.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze magnetronmaaltijd bij Albert Heijn. Een bak met 350 gram kost €4,49.

6 Reacties

hanne op 3-9-2015 - 17:53

he Martine, heb je gezien dat er bij de AH nu ook een gevulde pasta is die helemaal vegan is? http://www.ah.nl/producten/product/wi365586/lo-scoiattolo-ravioloni-alle-verdure heb hem nog niet geprobeerd (maak het meeste wat ik eet graag zelf van scratch) maar lijkt me ook wel handig om als optie in huis te hebben voor avonden dat het te laat is om te koken, met een vers tomaatje of wat saus bij zo klaar!

Martine op 3-9-2015 - 18:19

Ja, die staan al een poosje op de site ;-) https://gewoonvegan.nl/scoiattolo-gevulde-pasta/

Ik vind ze erg lekker, vooral als je ze met de koekenpan-methode klaarmaakt.

Hanne op 4-9-2015 - 7:57

niksontgaatjuoou:)

Martine op 4-9-2015 - 8:49

Haha, Hanne. Ik let inderdaad goed op, maar ik krijg via Facebook ook veel tips van andere mensen. Bijvoorbeeld in de groep Vegan Nederland.

Marijke Mollema op 3-3-2016 - 7:45

Hoi Martine, ik denk dat deze weer uit het assortiment is. Ik kom dit product in ieder geval niet meer op de website van AH tegen. Groetjes, Marijke

Martine op 3-3-2016 - 14:41

Oh jammer! Misschien dat ze in de zomer nog terugkomen.

Schrijf een reactie