AH maaltijdsalades

door onder Maaltijden
Kenmerken: , , , ,

AH maaltijdsalade met falafel, veganAlbert Heijn heeft momenteel een vrij groot assortiment salades die vegan lijken te zijn. Deze couscoussalade met falafel en de maaltijdsalade met quinoa en noten zijn in ieder geval vegan (AH heeft bevestigd dat het aroma in de quinoasalade vegan is). Van de kleine bakjes granensalade moet ik eigenlijk de aroma's eigenlijk ook nog even navragen.

Deze salade is voldoende als lunch of lichte avondmaaltijd. Als je wilt kun je hem zo uit de bak eten, maar het is lekkerder om de falafel eerst even te bakken in een koekenpan met een beetje olie, of zoals op het etiket staat, even op te warmen in de magnetron.

De ingrediënten

30% ge­krui­de cous­cous (cous­cous, wa­ter, ui, to­maat, azijn, olijf­olie, zout, to­ma­ten­pu­ree, krui­den, spe­ce­rij­en, gist­ex­tract, knof­look), 19% fala­fel [kik­ker­erwt, to­maat, tar­we­bloem, raap­olie, spi­na­zie, pa­pri­ka, knof­look, krui­den, ko­mijn, ui, zout, to­ma­ten­poe­der (to­maat, dex­tro­se, aard­ap­pel­zet­meel, gist­ex­tract, spe­ce­rij­en (sel­de­rij)), ver­dik­kings­mid­del (xan­thaan­gom), con­ser­veer­mid­del (E200), voe­dings­zuur (ci­troen­zuur), ha­ris­sa (chi­li pe­per, knof­look, ko­ri­an­der, zout, kar­wij)], wor­tel, ro­de pa­pri­ka, ro­de ui, ru­co­la, 4% veld­sla, spi­na­zie.

Hoe smaakt het?

Ik vind deze salade erg lekker. De groente waren heerlijk vers en smaakvol, ook na een dag in de koelkast, wat niet altijd vanzelfsprekend is bij kant-en-klare salades. De falafel had een goeie smaak en was lekker pittig. Je moet hem wel echt even opwarmen, want koud is hij erg droog. Er zit heel veel dressing bij, en de dressing is ook vrij sterk van smaak, dus ik heb maar de helft gebruikt anders werd het wat overheersend. Als ik nog eens een makkelijke maaltijd nodig heb staat deze hoog op de lijst!

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze salade bij Albert Heijn in de koeling met kant-en-klaar maaltijden. Een bak met 450 gram kost €4,19.

6 Reacties

Sanne op 11-8-2015 - 14:51

Deze salade is inderdaad erg lekker. Ik kon het laatst niet laten een klein bakje hummus te kopen en deze in plaats van de bijgeleverde dressing erin te mikken aangezien ik nou eenmaal dol ben op hummus. Ook heerlijk! De falafelwrap is een uitkomst voor mijn vriend die niet zo van de salades is. ;) Moet zeggen dat ik zelf nog niet echt let op de eventuele dierlijke e-nummers. Misschien komt dat nog.. Zou eigenlijk wel moeten.

Martine op 11-8-2015 - 15:16

Fijn dat je het lekker vond! Hummus lijkt mee een fijne toevoeging. Voel je niet verplicht om alle mogelijk dierlijke e-nummers in de gaten te houden. Als je de grote boosdoeners zoals vlees, melk en ei vermijd ben je al hartstikke goed bezig! Ik geef die informatie erbij voor mensen die het graag 100% zeker willen weten dat een product volledig plantaardig is. De meeste e-nummers zijn in de praktijk eigenlijk altijd vegan. Alleen bij de nummers E630-635 krijg ik soms wel eens als antwoord dat ze dierlijk zijn.

Fleur op 21-2-2017 - 13:21

Goede tip! Bedankt! Heel erg lekker en op het moment ook nog eens in de aanbieding! Helaas zit er wel dextrose en suiker in, maar het is ongetwijfeld low-sugar en een betere optie dan andere vette junkfood! Lijkt mij ook inderdaad geweldig met hummus.

Femke op 25-6-2017 - 20:41

Deze salade ligt er al een paar weken niet meer :( wel een andere falafelsalade (bietenfalafel) maar hier zit honing in helaas...

Martine op 25-6-2017 - 21:35

Ja klopt, hij is weg helaas. Hoop dat er op termijn weer een goed product voor terugkomt.

Conny op 15-6-2018 - 11:01

En ze zijn inmiddels weer terug! Wellicht in een andere samenstelling?

Schrijf een reactie