AH kokos- en amandelyoghurt

door onder Melk & yoghurt
Kenmerken: , , ,
AH kokos- en amandelyoghurt, vegan

Albert Heijn heeft behalve kokosyoghurt nu ook amandelyoghurt van hun huismerk. Super fijn voor mensen die geen soja verdragen of als je eens een ander smaakje wil. Het enige minpuntje is dat er geen calcium is toegevoegd aan deze yoghurt. Daardoor zijn ze qua voedingswaarde minder interessant.

De ingrediënten

Kokosyoghurt: 95% kokosmelk, tapiocazetmeel, dextrose, yoghurtcultuur. 

Amandelyoghurt: water, 15% amandelbloem, tapiocazetmeel, yoghurtcultuur.

Hoe smaakt het?

De kokosyoghurt is lekker dik en romig, met een licht zurige kokossmaak. Ik gebruik deze graag als vervanger voor zure room of roomkaas in curry's en zoete gerechten. De amandelyoghurt is een stuk dunner en vloeibaarder, met een vrij sterke zurige amandelsmaak. Dit wordt geen favoriet hier in huis, maar in combinatie met vers fruit of een knapperige muesli is het wel okay.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze vegan yoghurt in de koeling bij Albert Heijn. Een bakje van 300 gram kost rond de 3 euro.

3 Reacties

Maaike op 1-5-2019 - 23:08

Ik heb die amandelyoghurt geprobeerd. Hoge verwachtingen omdat ik graag amandelmelk drink maar jeetje wat is dat vies. Na 1 hapje zo weggegooid. Alsof ze van marsepein yoghurt hebben gemaakt maar dan wel zonder de suiker. Brrr. Nee helaas.

NG op 20-7-2019 - 9:36

Wat ONTZETTEND vies! De eerste hap nog net niet uitgespuugd, de rest is door de gootsteen gegaan. En het is nog duur ook. Echt een enorme tegenvaller

Careline op 14-8-2019 - 8:54

Ook gehaald bij AH gisteren en gelukkig met 35% korting want het is echt niet te eten! Super melig textuur en vieze smaak. Het is trouwens 15% amandelmeel en daar smaakt ie ook naar :(

Schrijf een reactie