AH koffiewafels

door onder Koekjes en cake
Kenmerken: , , ,

AH koffiewafels, veganWafels met moccacrème, dat kan toch bijna niet vegan zijn? Toch wel! Deze heerlijke koekjes van AH huismerk zijn helemaal plantaardig. Ik koop ze niet te vaak, want als ze eenmaal in huis zijn is het pakje héél snel leeg.

De ingrediënten

64% crè­me met kof­fies­maak [palm­vet, dex­tro­se, sui­ker, raap­olie, ma­ge­re ca­cao­poe­der, na­tuur­lijk kof­fie-aro­ma, kleur­stof (E150d), na­tuur­lijk ka­ra­me­la­ro­ma], tarwe­bloem, emul­ga­tor (le­ci­thi­ne), tarwe­zet­meel, dex­tro­se, ko­kos­olie, kleur­stof (ka­ra­mel), zout.

Hoe smaakt het?

Ik vind deze wafels erg lekker. De buitenkant is knapperig en de vulling is romig met een fijne mokkasmaak. Jum!

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze koekjes bij Albert Heijn. Een pakje met 15 wafels (175 gram) kost maar 84 cent.

3 Reacties

Paulien op 13-8-2015 - 19:14

Fijn dat er weer meer keus is voor de plantaardige eters onder ons, maar toch vraag ik me af hoe vegan iets is waar palmvet in zit. Een vegan lifestyle gaat om het uitsluiten van dierenleed. Hierbij willen vegans ook geen producten gebruiken die op dieren zijn getest en dragen zij geen wol, leer, zijde, bont en ga zo maar door. Palmvet is zo'n omstreden product waar zo ontzettend veel dierenleed aankleeft, dat het gewoonweg niet vegan te noemen is, ook al is het plantaardig. Dus voor de planteneters onder ons zijn de koekjes vast geschikt, maar voor de vegans onder ons denk ik niet dat er liefhebbers zullen zijn.

Martine op 13-8-2015 - 21:48

Hoi Paulien, er zijn ook onder ethische vegans (zoals David en ik zijn) verschillende visies we palmolie wel of niet zouden moeten vermijden. Dat is een complexe discussie de ik hier niet wil voeren. Er zijn naast palmolie nog veel meer problematische ingrediënten die je in een ideale situatie allemaal zou willen vermijden, maar in de praktijk is dat voor veel mensen niet realistisch. Ik concentreer me hier dus op de kern van veganisme, het niet gebruiken van dierlijke producten. Als mensen dat willen uitbreiden naar palmolievrij, alles fair trade, biologisch etc. kunnen ze gebruik maken van de labeltjes die ik overal bij zet.

Trudy op 4-12-2017 - 20:26

ja,vind t ook best lastig,maar er zitten zo vaak dierlijke ingredienten in artikelen,bv fietsbanden,hoorde ik een tyd geleden en in asfalt pfff In een bepaalde mood ,koop ik dan soms iets ,waar palmvet/olie inzit,maar vermijd t wel zoveel mogelijk.

Schrijf een reactie