AH Kauwgom

door onder Snoep
Kenmerken: , , ,

AH kauwgom, veganKauwgom is best vaak vegan, zo ook deze fruitgum van AH huismerk. Behalve deze fruitsmaak zijn ook de freshmint, spearmint, peppermint en white varianten vegan. Let op, de varianten met vulling bevatten gelatine en zijn dus niet vegan. De kauwgom is glutenvrij en suikervrij en zit in een handig hersluitbaar zakje.

De ingrediënten

Zoet­stof (36% xy­li­tol, sor­bi­tol, man­ni­tol, mal­ti­tol­stroop, as­par­taam, ace­sul­faam-K), gom, sta­bi­li­sa­tor (ara­bi­sche gom), aro­ma, voe­dings­zuur (ap­pel­zuur, ci­troen­zuur), kleur­stof (E171), emul­ga­tor (le­ci­thi­ne), glans­mid­del (car­nau­ba­was).

Hoe smaakt het?

De kauwgom smaakt lekker fris. Ik vind wel dat de smaak vrij snel minder wordt, dus als je een structurele kauwgomkauwer bent, wil je misschien wat vaker een nieuw stukje.

Wat kost het en waar is het te koop?

Te koop bij Albert Heijn. Een zakje met 42 kauwgommetjes kost €1,25.

4 Reacties

Tom op 1-6-2016 - 12:31

Ik heb de klantendienst gecontacteerd met de vraag of de lecithine in de kauwgom van plantaardige oorsprong is. Dit konden ze mij niet bevestigen.

Martine op 1-6-2016 - 13:56

Dat is gek. Als het eierlecithine is zou er eigenlijk sowieso een allergenenwaarschuwing bij moeten staan. Ik zal AH binnenkort zelf nog eens mailen hierover.

Momo op 1-8-2018 - 8:32

carnaubawas is toch niet vegan ??

Martine op 1-8-2018 - 9:00

Jawel hoor, carnaubawas komt van een boom en is dus helemaal plantaardig.

Schrijf een reactie