AH hummusbroodjes

door onder Brood en zo, Snacks
Kenmerken: , , ,

Albert Heijn verkoopt sinds kort deze leuke gevulde hummusbroodjes met volkoren bladerdeeg. Ik kreeg er van de bakkerij een paar opgestuurd om te reviewen. We hebben bevestiging dat de broodjes helemaal vegan zijn, inclusief de e-nummers en aroma.

De ingrediënten

27% volkoren tarwemeel, water, plantaardige olie (palm, raap, kokos), 18% kikkererwt, 3% sesamzaad, specerijen (zoete peper, knoflook, chili, ui, witte peper, paprika, cayenne), zout, lijnzaad, tomatenpuree, azijn, tarwemoutmeel, voedingszuur, (melkzuur E270, citroenzuur E330), zetmeel (aardappel, rijst), emulgator (E471), natuurlijk aroma

Hoe smaakt het?

De broodjes hebben lekker bros bladerdeeg en een smeuïge vulling van hummus. Een leuke aanvulling op het assortiment van verse vegan snacks en broodjes bij AH!

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze broodjes bij Albert Heijn op de broodafdeling, bij de verse snacks. Ze kosten 89 cent per stuk.

8 Reacties

Birgit op 7-2-2019 - 20:32

Ha Martine ! Complimenten voor je site. Ik heb daar echt zoveel aan ( gehad ) De Hummusbroodjes waren er in de AH XL Tilburg al een tijdje en jammer genoeg nu ook weer weg. Aan de medewerker vroeg ik waarom ? "Omdat ze minder verkocht werden" Da's ook logisch omdat er minder veganisten zijn dan niet-veganisten. Aangegeven dat ik ze erg lekker vond en zeker veganisten er blij om zouden zijn als ze weer terug in het assortiment zouden komen. Ook goed voor het aanbod ! Hij zou dat meenemen in de vergadering.

Martine op 8-2-2019 - 15:58

Dankjewel Birgit! Jammer dat jouw AH deze broodjes niet meer verkoopt. Ik hoop dat ze wel in het landelijke assortiment blijven. Het grootste deel van de markt voor vegan producten bestaat uit flexitariërs. Veganisten zijn inderdaad nog steeds een relatief kleine groep.

Omar Boussaïd op 8-2-2019 - 14:30

Heey gewoonvegan, dit is wellicht niet relevant ter betrekking van deze broodjes maar ik wou even laten weten dat Lidl nu een nieuwe soort vegan pizza heeft (Margarita, €2,-) en Vegan Soya Burgers (€1,59)

Martine op 8-2-2019 - 16:01

Hoi Omar, die producten zijn tijdelijk bij Lidl en komen om de paar maanden terug tijdens de vega themaweek. Meestal post ik op deze site alleen producten die in het vaste assortiment zitten. Wel fijn dat Lidl deze nu heeft!

Elle op 31-5-2019 - 15:35

Hoihoi, even een vraagje. Er zit melkzuur in de ingredienten en ik dacht altijd dat dit per definitie niet vegan was. Maar jullie zeggen van wel, hoe weet je wanneer het wel en wanneer het niet vegan is? Groetjes Elle

Martine op 1-6-2019 - 6:03

Hoi Elle, ondanks de naam is melkzuur in producten eigenlijk altijd vegan. Het wordt gemaakt door bacteriële fermentatie van suiker en zetmeel. Food-info is een betrouwbare website waar je dit soort dingen kan opzoeken: http://www.food-info.net/nl/e/e270.htm

Magda op 7-7-2019 - 15:21

Kan AH zelf niet beter aangeven wanneer er nieuwe vegan producten bijgekomen zijn. Of een schap apart met vermelding. “ nieuw in assortiment “ Soms nemen ze het terug uit het schap omdat het niet verkoopt. Maar denk dat veel mensen, niet eens weten dat er nieuwe vegan producten zijn.

Martine op 11-7-2019 - 9:47

Hoi Magda, Albert Heijn heeft op hun website een categorie met nieuwe producten, maar daar staan verse bakkerijproducten meestal niet bij. Je kunt tegenwoordig op de website van AH ook zoeken op veganistische producten en steeds meer huismerk producten krijgen een vegan logo.

Schrijf een reactie