AH groentepannetjes

door onder Maaltijden, Pakjes en zakjes
Kenmerken: , , , ,

AH Italiaans Groentepannetje, veganAlbert Heijn verkoopt verschillende vegan groentepannetjes met kruidenmargarine uit de diepvries. Het Italiaanse pannetjes is vegan (bevestigd door AH), maar het Hollandse pannetje bevat dierlijke E631. Je hoeft deze groentegerechten alleen maar een paar minuten op te bakken in een wok of koekenpan, en dan kun je ze eten met een eiwitbron en eventueel wat aardappelen of pasta erbij. Ik probeerde het Italiaanse pannetje.

De ingrediënten

Italiaans: 23% pa­pri­ka (rood, groen, geel), 19% cour­get­te, 15% broc­co­li, 15% sper­zie­boon, 9,5% bleek­sel­de­rij, 7,5% ui, 7,5% wor­tel, mar­ga­ri­ne [olie (palm, raap), wa­ter, ci­troen­sap], tuin­krui­den, olijf­olie, zout, knof­look­poe­der, sui­ker, na­tuur­lijk aro­ma.

Hoe smaakt het?

Ik vind het heel tof dat de margarine in dit product vegan is. Het geeft de groente een lekker kruidige smaak en een fijne zacht romige textuur. We aten ze met de verse basilicum spaghetti van AH, een avocado en wat geraspte Violife kaas.

Mijn enige bezwaar is dat het een beetje weinig is. Ik heb zelf liever meer groente dan koolhydraten op mijn bord, maar met deze mix moet je er behoorlijk veel pasta of aardappelen bij doen om er een vullend tweepersoonsgerecht van te maken, en dan eigenlijk ook nog wat bonen of een vleesvervanger.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze groentepannetjes zijn te vinden bij Albert Heijn in de diepvries. Een doosje met 450 gram kost €1,56.

7 Reacties

Susanne op 29-5-2015 - 21:01

Wat leuk dat je dit soort posts doet van producten uit de supermarkt, goed idee! Vraagje, ik vind jouw illustraties bovenaan echt geweldig, hoe heb je dat gedaan??

Martine op 30-5-2015 - 6:13

Hoi Suzanne, dankjewel voor het compliment! Ik heb de tekeningetjes gemaakt met een computerprogramma.

Helma op 16-8-2015 - 12:12

Leuk deze site en daar kwam ik ook op de Vegetus site, daar ga ik denkelijk ook wat recepten proberen. Kwam dit toevallig tegen toen ik naar ervaringen met AH groentepannetjes zocht (had even niets te doen). NB: Ik ben zelf geen vegatarier maar eet graag veel groente, maar ik merk wel dat ik laatste tijd steeds minder vlees e.d. ga eten. Over het algemeen is mijn ervaring van diepvries groenten dat er inderdaad (heel) veel meer nodig is dan bij een verse portie. Ik wil toch mijn recente ervaring van de Italiaanse variant met je delen, de Vlaamse was iets beter. Heb precies gedaan zoals vermeld op het pak maar het kwam er waterig/sompig uit en vond de smaak erg tegenvallen (en het vulde inderdaad niet echt). Heb trouwens de dag daarna het dunnetjes (zonder spercibonen/brocoli) met vers overgedaan (kort roerbakken - en een beetje knoflook - beetje peper - bijna geen zout), het snijden viel eigenlijk erg mee. De smaak was veel lekkerder en het vulde beter, klein beetje rijst erbij en iets van een vleesvervanger (sorry in mijn geval was het een klein stukje vis).

Martine op 16-8-2015 - 19:15

Hoi Helma, jammer dat je deze vond tegenvallen! Vers is inderdaad eigenlijk altijd lekkerder. Maar als je echt weinig tijd of energie hebt is zo'n pakje soms toch wel eens fijn vind ik. Daarna waardeer ik echte zelfgemaakte maaltijden weer extra.

Marijke Mollema op 28-1-2016 - 9:18

Hoi Martine, weet je misschien ook al of de E631 in de Vlaamse variant hiervan wel of niet vegan is?

Martine op 28-1-2016 - 9:57

Daar heeft AH niet echt duidelijk wat over gezegd, maar ik denk dat als het in de Hollandse pannetjes dierlijk is, het in de Vlaamse waarschijnlijk ook niet vegan is. Je zou ze er nog eens over kunnen mailen.

Marc op 6-4-2019 - 4:15

ut is goed dat je dat even zegt,ik ben veganist en der staat niks bij ut hollands groentepannetje dat het dierenproducte heeft,ik haal al de groente mixe altijd. ze moeten dat erbij zette als der iets van dieren inzit ook bij de kruide en aromas,dus geen hollandse groente pannetje meer voor mij dan.

Schrijf een reactie