AH Gnocchi

door onder Deegwaren
Kenmerken: , , ,

AH gnocchi, veganIk ben dol op gnocchi! Gelukkig kun je bij de meeste supermarkten vegan versies van deze aardappelpasta vinden, ook bij Albert Heijn. AH heeft bevestigd dat de gnocchi helemaal vegan zijn, inclusief de mono- en diglyceriden van vetzuren.

De ingrediënten

Gerehy­dra­teerde aardappels 70% [wa­ter, aardappelvlokken (aardappel, emulgatoren: mo­no- en di­gly­ce­ri­den van vetzuren, aroma)], tarwebloem, aardappelzetmeel, rijstmeel, zout, zuurteregelaar: melkzuur, conserveermiddel: kaliumsorbaat, natuurlijk aroma.

Hoe smaakt het?

Voor wie nog nooit gnocchi opheeft, ze smaken een beetje als een mix tussen pasta en aardappels, wat niet verbazingwekkend is als je naar de ingrediënten kijkt. Als je ze goed klaarmaakt zijn ze lekker chewy. Ik vind het fijn om ze na het koken nog even op te bakken in een koekenpan met een beetje olie, zodat ze een knapperig korstje krijgen. Wij eten ze graag met basilicumpesto en geroerbakte of gestoomde groente.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vind deze gnocchi in het schap met de houdbare pasta bij Albert Heijn. Een pak met 500 gram kost €1,76. Daar halen wij drie of vier porties uit.

3 Reacties

Maaike op 30-8-2015 - 12:58

Zijn andere soorten gnocchi niet vegan? :o

Martine op 30-8-2015 - 20:44

Hoi Maaike, soms zit er ei in gnocchi, maar meestal zijn ze inderdaad vegan. Er zitten vaak wel e-nummers in die in theorie dierlijk zouden kunnen zijn, maar bij navraag blijkt eigenlijk altijd dat ze plantaardig zijn.

Maaike op 3-9-2015 - 15:22

Oke Martine, dankjewel!

Schrijf een reactie