AH glutenvrije ‘oreo’ koekjes

door onder Koekjes en cake
Kenmerken: , ,
Glutenvrije double cookies, vegan

Gewone Oreos zijn vegan, en nu zijn er van AH huismerk deze glutenvrije 'double cookies'. Net zo lekker, en fijn voor mensen die glutenvrij of fodmap-arm moeten eten.

De ingrediënten

Suiker, palmolie, maïsmeel, zetmeel (aardappel, tapioca), 9% magere cacaopoeder, dextrose, emulgator (sojalecithine), natuurlijk vanillearoma, natuurlijk bourbonvanillearoma, zout, rijsmiddel (E500, E503).

Hoe smaakt het?

Deze koekjes smaken anders dan echte Oreos, maar ze zijn wel heel lekker. Knapperige brosse koekjes met een zacht romig laagje ertussen. Heel geslaagd!

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze koekjes zijn alleen te koop bij Albert Heijn. Je betaalt 1,89 voor een pakje van 200 gram.

8 Reacties

Anoniem op 5-6-2017 - 16:09

Persoonlijk vind ik de reguliere Oero veel lekkerder, deze smaken meer naar een suikerklontje (beetje overdreven, maar de suiker overheerst). Wel fijn natuurlijk voor mensen die een glutenvrij dieet moeten volgen.

Inez op 16-6-2017 - 23:33

Deze is tenminste Utz-gecertificeerd! Mondelez, leverancier van de echte Oreo, vindt ONeerlijke handel met de arme cacaoboeren en kinderarbeid heel gewoon (bron: www.oxfamnovib.nl). Hetzelfde geldt voor Nestlé. Mijden dus.

Geranda op 30-7-2017 - 23:51

Zit wel weer palmolie in, dus diervriendelijk is het helaas niet (althans niet voor de orang oetangs)

Martine op 31-7-2017 - 8:46

Hoi Geranda, er staan al heel veel reacties over palmolie op deze site en ik geef altijd hetzelfde antwoord: er zijn verschillende visies of vegans palmolie wel of niet zouden moeten vermijden, een complexe discussie de ik hier niet wil voeren. Er zijn naast palmolie nog veel meer problematische ingrediënten die je in een ideale situatie allemaal zou willen vermijden (kokosolie, banaan, niet fair trade cacao), maar in de praktijk is dat voor veel mensen niet realistisch. Ik concentreer me hier dus op de kern van veganisme, het niet gebruiken van dierlijke producten. Als mensen dat willen uitbreiden naar palmolievrij, alles fair trade, biologisch etc. kunnen ze gebruik maken van de labeltjes die ik overal bij zet.

Kjell op 27-4-2018 - 10:17

Oreos naturel zijn niet vegan. Kijk maar eens op de verpakking. Het kan sporen van melk bevatten.

Martine op 27-4-2018 - 13:55

Hoi Kjell, de meeste veganisten letten niet op 'sporen van' omdat dit gaat over minuscule kruisbesmetting in de fabriek en niet over ingrediënten die expres worden toegevoegd. Wij beschouwen dit soort producten dus als veganistisch.

Mf op 14-2-2020 - 20:45

Zijn de koekjes ook lactosevrij?

Martine op 16-2-2020 - 9:35

Ja hoor, vegan koekjes zijn altijd lactosevrij, dus deze ook. :)

Schrijf een reactie