AH erwtenmelk

door onder Melk & yoghurt
Kenmerken: , , ,
AH erwtenmelk vegan

Albert Heijn heeft een nieuwe plantaardige melk, op basis van erwten! Ik vind het heel fijn dat deze melk ongeveer net zo eiwitrijk is als sojamelk (en koemelk). Hij is ook verrijkt met calcium. Daarmee is het een voedzaam alternatief voor mensen die geen soja verdragen.

De ingrediënten

Water, 3,9% erwteneiwit, raapolie, maltodextrine, verdikkingsmiddel (cellulose [E460], cellulosegom [E466]), calcium, natuurlijk aroma, emulgator (lecithine [E322]), zeezout.

Hoe smaakt het?

Deze melk smaakt lekker romig en lichtzoet. Hij heeft geen overdreven peulvruchtensmaak, maar je proeft het erwteneiwit wel terug, net zoals bij een shake met proteïnepoeder. Deze melk is geschikt voor zowel zoete als hartige recepten.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze erwtenmelk is alleen te koop bij Albert Heijn, in het schap met de houdbare melkvervangers. Een pak van een liter kost € 1,89.

2 Reacties

Freija op 15-6-2021 - 17:11

Klinkt heel interessant,erwtenmelk! Alleen jammer dat er zo vaak gelogen word met "ongezoet" bij plantaardige melksoorten. Maltodextrine is namelijk toch echt een zoetstof. Dit is ook het geval bij de zogenaamd ongezoete sojamelk van AH. Bij winkels als Lidl en volgens mij ook bij Aldi, zijn ze wel gewoon echt ongezoet.

Lisa op 10-8-2021 - 6:46

Deze ga ik proberen. Mooi dat er erwten gebruikt worden.

Schrijf een reactie