AH Delicata chocolades

door onder Chocola
Kenmerken: , , ,

AH delicata chocola, veganBOEM, zomaar 8 nieuwe vegan chocolades van het AH Delicata huismerk! Ik ben dol op bijzondere smaakjes, en veel bijzonderder dan dit wordt het niet. Wasabi sojaboon, bosbes viooltjes, aardbei balsamico, gember limoen, se­chu­an­pe­per ge­pof­te rijst, amandel kokos, fleur de sel, walnoot vijg. Albert Heijn heeft bevestigd dat al deze smaken helemaal vegan zijn, inclusief de aroma's en e-nummers. Ze hebben ook nog steeds hun oude pure chocolade met hazelnoten. I'm loving it!

De ingrediënten

Bosbes viooltjes: Cacaomassa, suiker, cacaoboter, appelpuree uit concentraat, appelsapconcentraat, 2% gedroogd viooltje, 2% bosbes, 1% bosbessenpuree, verdikkingsmiddel (arabische gom), emulgator (sojalecithine), kleurend concentraat (wortel, hibiscus, spirulina, blauwe bes), aroma, natuurlijk vanillearoma, citrusvezel, geleermiddel (pectine), viooltjesaroma, zonnebloemolie.

Amandel kokos: Cacaomassa, suiker, 7,5% amandel, cacaoboter, 5,5% kokosvlok, magere cacaopoeder, natuurlijk vanillearoma, emulgator (sojaecithine).

Hoe smaakt het?

AH delicata chocola, veganIk vind deze chocolades heel erg lekker (ja, ik heb vier de repen gekocht en meteen geproefd :-D ). De chocolade is lekker romig met een zachte cacaosmaak en de toevoegingen zijn goed gekozen. Wasabi-sojaboon chocola klinkt bijvoorbeeld best maf, maar het is gewoon een lekkere reep met kleine crunchy stukjes geroosterde sojaboon en een subtiel pittig tintje van wasabi en mosterd. Van wat we nu geproefd hebben vonden David en ik de bosbes viooltjes en aardbei-balsamico het lekkerst. Dat worden vaste favorieten hier in huis.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze chocolades alleen bij Albert Heijn, waarschijnlijk vooral in de wat grotere filialen. De repen van 100 gram (verpakking met foto-opdruk) kosten €1,99. De repen van 180 gram (verpakking met kleurvlakken) kosten €2,29.

5 Reacties

Hans van Popering op 2-9-2017 - 11:48

Goed bezig bij AH. Is de sjokola ook nog slaafvrij. Is voor de cacaobonen een eerlijke prijs betaald. Fijn dat dierenleed uit het product is(jammie jammie). Als het menselijk leed er nu ook nog uit is zijn we pas tevreden.

Gulbahar op 2-9-2017 - 18:28

Ik zit eigenlijk met vraagtekens in mijn hoofd. Ik weet dat religieuze mensen anders moeten opletten dan mensen die een ander leefstijl hebben. Zou alles wat vegan is bijvoorbeeld goed zijn voor religieuze mensen? Ik probeer mijn familie te overtuigen dat het veganisme ook voor hun goed zou zijn, maar dat ook de producten die vegan zijn beter is zodat zij niet iedere keer e-nummers hoeven te controleren. Dit klopt toch?

Martine op 2-9-2017 - 22:25

Bij veganistische producten wordt ook streng gecontroleerd op dierlijke producten, dus dat is inderdaad handig voor verschillende religies. In veganistische producten kan nog wel alcohol en wijnazijn zitten (veel moslims hebben hier bezwaar tegen) en voor orthodoxe Joden is het pas echt kosher als een rabbi het gecontroleerd heeft. Veganistisch is dus niet automatisch geschikt voor iedereen, maar er zijn wel veel overeenkomsten.

Bianca op 7-9-2017 - 9:00

Super bedankt voor al je goeie tips! Met een beetje hulp van jouw schrijfsels en mijn eigen gezonde verstand kom ik een heel eind. Dat is meteen ook mijn ongevraagde maar goedbedoelde advies aan andere (new) vegans, lees en wees dankbaar voor de tijd en aandacht die mensen zoals Martine besteden aan een website als deze en maak zelf je keuzes.

Martine op 7-9-2017 - 9:39

Dankjewel Bianca! :)

Schrijf een reactie

Gewoon Vegan gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.