AH Delicata chocolades

door onder Chocola
Kenmerken: , , ,

AH delicata chocola, veganBOEM, zomaar 8 nieuwe vegan chocolades van het AH Delicata huismerk! Ik ben dol op bijzondere smaakjes, en veel bijzonderder dan dit wordt het niet. Wasabi sojaboon, bosbes viooltjes, aardbei balsamico, gember limoen, se­chu­an­pe­per ge­pof­te rijst, amandel kokos, fleur de sel, walnoot vijg. Albert Heijn heeft bevestigd dat al deze smaken helemaal vegan zijn, inclusief de aroma's en e-nummers. Ze hebben ook nog steeds hun oude pure chocolade met hazelnoten. I'm loving it!

De ingrediënten

Bosbes viooltjes: Cacaomassa, suiker, cacaoboter, appelpuree uit concentraat, appelsapconcentraat, 2% gedroogd viooltje, 2% bosbes, 1% bosbessenpuree, verdikkingsmiddel (arabische gom), emulgator (sojalecithine), kleurend concentraat (wortel, hibiscus, spirulina, blauwe bes), aroma, natuurlijk vanillearoma, citrusvezel, geleermiddel (pectine), viooltjesaroma, zonnebloemolie.

Amandel kokos: Cacaomassa, suiker, 7,5% amandel, cacaoboter, 5,5% kokosvlok, magere cacaopoeder, natuurlijk vanillearoma, emulgator (sojaecithine).

Hoe smaakt het?

AH delicata chocola, veganIk vind deze chocolades heel erg lekker (ja, ik heb vier de repen gekocht en meteen geproefd :-D ). De chocolade is lekker romig met een zachte cacaosmaak en de toevoegingen zijn goed gekozen. Wasabi-sojaboon chocola klinkt bijvoorbeeld best maf, maar het is gewoon een lekkere reep met kleine crunchy stukjes geroosterde sojaboon en een subtiel pittig tintje van wasabi en mosterd. Van wat we nu geproefd hebben vonden David en ik de bosbes viooltjes en aardbei-balsamico het lekkerst. Dat worden vaste favorieten hier in huis.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze chocolades alleen bij Albert Heijn, waarschijnlijk vooral in de wat grotere filialen. De repen van 100 gram (verpakking met foto-opdruk) kosten €1,99. De repen van 180 gram (verpakking met kleurvlakken) kosten €2,29.

14 Reacties

Hans van Popering op 2-9-2017 - 11:48

Goed bezig bij AH. Is de sjokola ook nog slaafvrij. Is voor de cacaobonen een eerlijke prijs betaald. Fijn dat dierenleed uit het product is(jammie jammie). Als het menselijk leed er nu ook nog uit is zijn we pas tevreden.

Gulbahar op 2-9-2017 - 18:28

Ik zit eigenlijk met vraagtekens in mijn hoofd. Ik weet dat religieuze mensen anders moeten opletten dan mensen die een ander leefstijl hebben. Zou alles wat vegan is bijvoorbeeld goed zijn voor religieuze mensen? Ik probeer mijn familie te overtuigen dat het veganisme ook voor hun goed zou zijn, maar dat ook de producten die vegan zijn beter is zodat zij niet iedere keer e-nummers hoeven te controleren. Dit klopt toch?

Martine op 2-9-2017 - 22:25

Bij veganistische producten wordt ook streng gecontroleerd op dierlijke producten, dus dat is inderdaad handig voor verschillende religies. In veganistische producten kan nog wel alcohol en wijnazijn zitten (veel moslims hebben hier bezwaar tegen) en voor orthodoxe Joden is het pas echt kosher als een rabbi het gecontroleerd heeft. Veganistisch is dus niet automatisch geschikt voor iedereen, maar er zijn wel veel overeenkomsten.

Bianca op 7-9-2017 - 9:00

Super bedankt voor al je goeie tips! Met een beetje hulp van jouw schrijfsels en mijn eigen gezonde verstand kom ik een heel eind. Dat is meteen ook mijn ongevraagde maar goedbedoelde advies aan andere (new) vegans, lees en wees dankbaar voor de tijd en aandacht die mensen zoals Martine besteden aan een website als deze en maak zelf je keuzes.

Martine op 7-9-2017 - 9:39

Dankjewel Bianca! :)

Anne op 18-10-2017 - 17:16

Helaas zijn ze niet fodmap vriendelijk ivm appelpuree uit concentraat en appelsapconcentraat :(

Martine op 19-10-2017 - 12:11

Hoi Anne, ze zijn inderdaad niet allemaal fodmap-vriendelijk, maar een flink aantal wel.

Pascalle op 23-10-2017 - 17:01

Ik vraag me af, bij AH zie ik bij bovenstaand product de volgende ingredienten. met sporen van mel en eieren lijkt me dit niet bepaald vegan... Ingrediënten Ingrediënten: Cacaomassa, suiker, cacaoboter, appelpuree uit concentraat, appelsapconcentraat, 2% gedroogd viooltje, 2% bosbes, 1% bosbessenpuree, verdikkingsmiddel (arabische gom), emulgator (SOJAlecithine), kleurend concentraat (wortel, hibiscus, spirulina, blauwe bes), aroma, natuurlijk vanillearoma, citrusvezel, geleermiddel (pectine), viooltjesaroma, zonnebloemolie. Bevat soja. Kan sporen bevatten van ei, glutenbevattende granen, melk, noten, pinda's, sulfiet. Allergie-informatie Bevat: soja. Kan bevatten: glutenbevattende granen, eieren, melk, noten, pinda's (aardnoten), sulfieten.

Martine op 23-10-2017 - 17:08

Hoi Pascalle, veganisten letten over het algemeen niet op ‘sporen van’ en ‘kan bevatten’ waarschuwingen, omdat het over zeer kleine spoortjes van kruisbesmetting in de fabriek gaat die niet expres worden toegevoegd. Die waarschuwingen zijn eigenlijk alleen bedoeld voor mensen de extreem allergisch zijn.

ly op 3-11-2017 - 21:57

Ik vind het goede chocolade. Ik was bang dat de viooltjes te overheersend zouden zijn maar nu weet ik dat er te weinig viooltjes smaak aan zit.

Patricia op 17-7-2019 - 19:16

Hoi martine, als beginnende veganist(al 4 jaar vegetarisch) is het een zoektocht naar vegan producten. Ik wil het van in het begin goed doen. in de magnum ijsjes staat bij, kan melk bevatten, de stroopwafels van a.h.staat vega op, maar op de verpakking staat met roomboter, is vega een afkorting van vegan? groetjes patricia.

Martine op 18-7-2019 - 12:33

Hoi Patricia, tof dat je bezig bent met veganistisch eten! Albert Heijn heeft twee labeltjes, vega (vegetarisch) en vegan (veganistisch). Sommige producten met het vega logo zijn ook veganistisch (AH is hier niet consequent mee), maar meestal zijn ze niet veganistisch, zoals de stroopwafels met roomboter. Als er 'sporen van melk/ei' of 'kan bevatten' staat, zit er geen melk of ei in het product zelf, maar is het gemaakt in een fabriek waar ook melk en ei worden gebruikt, zodat er sprake kan zijn van kruisbesmetting. Fabrikanten vermelden dit op de verpakking voor mensen met ernstige allergieën. Dit soort producten zijn gewoon veganistisch omdat het om extreem kleine hoeveelheden gaat die niet expres worden toegevoegd. Misschien is dit artikel over etiketten lezen op mijn andere website ook handig voor je: https://vegetus.nl/masterclass-etiketten-lezen-voor-vegans/

Jeanine op 2-2-2021 - 2:11

Is de lavendel caramel ook vegan? Zegt alleen kan sporen bevatten van...

Martine op 12-2-2021 - 11:06

Hoi Jeanine, ook die is vegan ja. Sporen van gaat over minime hoeveelheden kruisbesmetting in de fabriek omdat er op dezelfde productielijn ook melkchocolade gemaakt wordt. Dit heeft geen invloed op het al dan niet vegan zijn.

Schrijf een reactie