AH Delicata chocolade met hazelnoten

door onder Chocola
Kenmerken: , , ,

AH Delicata chocola met hazelnoten, veganTot voor kort zat er botervet in deze Delicata pure chocolade met hazelnoten van Albert Heijn, maar nu niet meer. Jippie! De chocola is UTZ gecertificeerd en verkrijgbaar in grote en kleine verpakkingen.

De ingrediënten

Ca­cao­mas­sa, sui­ker, 25% hazelnoot, ca­cao­bo­ter, emul­ga­tor (soja­le­ci­thi­ne), na­tuur­lijk va­nil­lea­ro­ma.

Hoe smaakt het?

Dit is prima chocola en de stukjes hazelnoot zijn lekker knapperig. Je proeft wel dat het pure chocola is, dus het is wat minder romig dan de alom geliefde Vego repen, maar voor de afwisseling zijn deze ook lekker.

Wat kost het en waar is het te koop?

Te koop bij Albert Heijn. Een reep van 100 gram kost 99 cent. De grote repen van 200 gram kosten €1,78.

3 Reacties

Frans op 3-11-2015 - 22:51

Als pure chocoladeliefhebber moet ik zeggen dat deze véél lekkerder is dan de overgewaardeerde vego-repen ;-). Let wel op: De andere verpakking "Delicata chocolade met hazelnoten" (http://www.ah.nl/producten/product/wi127767/ah-delicata-pure-chocolade-met-hazelnoten) bevat botervet en is dus niet gewoon veganistisch.

Hennie van der Velde op 29-3-2017 - 17:08

Goedemiddag, ik heb een vraag. Dat natuurlijke aroma, kan dat bevergeil zijn? Of weet je dat niet?

Martine op 30-3-2017 - 10:59

Hoi Hennie, in theorie zou natuurlijk aroma inderdaad bevergeil kunnen bevatten, maar dat wordt tegenwoordig bijna niet meer gebruikt. De EU heeft bovendien als regel dat wanneer er bij natuurlijke aroma's een bron wordt genoemd, dat het aroma dan voor minstens 95% uit die grondstof moet bestaan. In dit geval betekent het dat het vanille-aroma voor 95% gemaakt moet zijn van echte vanille. De overige 5% mag slechts voor het verfijnen van de smaak van het hoofdbestanddeel worden gebruikt. (bron: http://wiki.veganisme.org/index.php/Aroma)

Schrijf een reactie