AH Cijfers en Letters chips

door onder Chips & zoutjes
Kenmerken: , , ,

AH Cijfers en Letters chips, veganDeze schattige 'educatieve' chips zijn nieuw bij Albert Heijn. Ze zagen er vegan friendly uit dus ik heb even een mailtje gestuurd om de e-nummers en aroma's na te vragen. AH heeft bevestigd dat ze inderdaad helemaal plantaardig zijn. Yay!

De ingrediënten

Zet­meel (aard­ap­pel, ta­pi­o­ca), plant­aar­di­ge olie (29% zon­ne­bloem, raap), 23% aard­ap­pel­poe­der, rijst­meel, ge­mo­di­fi­ceerd ma­ïs­zet­meel, spe­ce­rij­en (o.a. 0,5% pa­pri­ka­poe­der), aard­ap­pel­zet­meel, glu­co­se­stroop, zout, poe­der­sui­ker, dex­tro­se, sui­ker, to­maat­poe­der, kleur­stof (E100, pa­pri­ka-ex­tract, bie­ten­rood), an­tik­lon­ter­mid­del (E551), rooka­ro­ma, na­tuur­lijk aro­ma, aro­ma, voe­dings­zuur (ci­troen­zuur).

Hoe smaakt het?

Deze chipjes zijn lekker bros en knapperig. Qua smaak lijken ze een beetje op Nibb-its, maar dan ietsje zoeter en wat minder luchtig dan ik me herinner (Nibb-its zijn helaas niet vegan, dus die heb ik al een tijd niet meer gegeten). Lekker!

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze chips zijn te koop bij Albert Heijn, maar ik heb bij andere winkels vergelijkbare producten gezien die waarschijnlijk ook vegan zijn. Een zak met 75 gram kost 89 cent.

6 Reacties

Sandra op 6-6-2016 - 17:40

Dat is jeugdsentiment, die kreeg ik als kind op zaterdagavond, wat grappig dat ze weer terug zijn, ben benieuwd of ze nog hetzelfde smaken (denk het wel, ik vond ze vroeger ook op Nibb-its lijken)

Martine op 6-6-2016 - 19:03

Wat grappig Sandra! Ik wist niet dat deze er vroeger ook al waren.

Thom op 14-6-2016 - 8:30

Hi Martine, Ik heb laatst je vraag beantwoord die via de AH binnenkwam. Leuk dat je ons product op je website hebt uitgelicht. Veel van onze snacks zijn geschikt voor veganisten. Als je meer informatie zou willen, kan je gerust een mailtje sturen. De cijfers en letters zijn ook bij alle supermarkten die bij Superunie aangesloten zijn verkrijgbaar (Plus, Spar, Hoogvliet, Boon, Detailresult, Boni, Coop, Jan Linders etc.)

Martine op 14-6-2016 - 9:40

Hoi Thom, leuk om een berichtje van jullie te krijgen! Ik ga je zeker een mailtje sturen.

Ilona op 26-9-2017 - 17:06

Hoi Martine (of Thom), Weet je of de Luchtige Whizz Kidzz chips van de AH ook vegan zijn? E471 is namelijk meestal plantaardig, maar kan ook dierlijk zijn...

Martine op 28-9-2017 - 20:44

Hoi Ilona, die chips kende ik nog niet. Leuk! De E471 is vrijwel zeker plantaardig, maar het aroma zou eventueel wel dierlijk kunnen zijn. Voor de zekerheid zou je het dus toch even na moeten vragen bij AH. Het kan een poosje duren voor ik daar aan toe kom, dus als je snel antwoord wil moet je ze zelf even een berichtje sturen.

Schrijf een reactie