AH biologische groene pesto

door onder Sauzen
Kenmerken: , , , , , ,

IMG_1593

Update: deze pesto is NIET meer vegan. AH heeft er kaas aan toevoegd. Heel erg jammer.

De meeste pesto's bevatten kaas, maar deze biologische pesto van AH huismerk is helemaal vegan.

De ingrediënten

48% ba­si­li­cum, zon­ne­bloem­olie, zee­zout, 1% pijn­boom­pit­ten, 0,5% knof­look, wit­te wijn­azijn, zuur­te­re­ge­laars (melk­zuur, ci­troen­zuur).

Hoe smaakt het?

De pesto heeft een lekkere basilicumsmaak. Hij is wel is behoorlijk zout. Waarschijnlijk hebben ze er extra zout door gedaan om te compenseren voor het feit dat er geen kaas in zit. Er zit zelfs meer zout in dan pijnboompitten! Als ik deze pesto gebruik, voeg ik minder zout toe aan mijn gerecht.

Wat kost het en waar is het te koop?

Alleen te koop bij Albert Heijn. Een potje van 135 gram kom €2,19.

13 Reacties

Miepie op 16-1-2016 - 13:14

Er zit wel melkzuur in?

Martine op 16-1-2016 - 21:00

Melkzuur is ondanks de naam gelukkig helemaal vegan! http://www.food-info.net/nl/e/e270.htm

twig op 30-1-2016 - 18:18

ik mag geen melk, daarom had ik het product gelaten vanwege de aanwezigheid van melkzuur... tot ik hier je info las... alweer iets bijgeleerd dus :)

Martine op 30-1-2016 - 20:55

Yup, melkzuur heeft afgezien van de naam helemaal niks met melk te maken :)

Claudia op 17-7-2016 - 12:10

Ik vind het helemaal niks dat er melkzuur in zit ik weet dat het niet van melk is gemaakt maar staat als oranje (best ongezond) op de lijst van slechte E-nummers. http://www.ahealthylife.nl/lijst-van-e-nummers/ denk toch maar dat ik mijn eigen pesto ga maken ;)

Martine op 17-7-2016 - 18:41

Hoi Claudia, ik vind het heel gek dat melkzuur op die lijst staat. Het is een zuur wat van nature voorkomt in vrijwel alle gefermenteerde producten, van zuurkool tot sojayoghurt. Volgens mij is het helemaal niet ongezond.

Arnoud van den Eerenbeemt op 23-11-2016 - 21:40

Deze pesto is bremzout. Je proeft amper basilicum en andere bestanddelen. Ik ga het aangebroken potje terug naar AH brengen.

Jane op 23-8-2017 - 16:03

De nieuwe versie is (weer) helemaal zonder kaas. Ingrediënten Ingrediënten: Zonnebloemolie*, basilicumconcentraat*, zout , 1% pijnboompit*, knoflook*, witte wijnazijn*, zuurteregelaar (melkzuur, citroenzuur), *Van biologische oorsprong., Voor 100 g pesto is 79 g verse basilicum gebruikt.

Martine op 23-8-2017 - 22:05

Tof Jane, fijn om te horen!

femke op 29-8-2017 - 9:28

ik was gister bij de appie voor een lekker potje pesto. helaas melk op de ingrediëntenlijst! en nee ik bedoel geen melkzuur maar echt melk. de basilicum pesto van Xenos is toch lekkerder dus vindt het niet heel erg maar snap die veranderingen continu in de ingredienten niet....

margje op 29-8-2017 - 9:33

heeft Jane niet net toevallig juist een oud potje? het potje dat ik net van Albert kreeg is met 3% kaas :-(

margje op 30-8-2017 - 20:42

update: heb ah erover gemailt: vanwege grote vraag komt er begin november weer veganistische pesto onder de merknaam: Costa ligure nog 2 maandjes geduld dus;-)

Margret op 1-9-2017 - 15:39

Kwam hier om door te geven dat ik tot de teleurstellende ontdekking ben gekomen dat receptuur van de groene pesto is veranderd met 3%kaas stremsel en melk erin, maar is al gebeurd. Margje bedankt voor het mailen naar AH. Femke ben het helemaal met je eens, dat ge-verander van ingrediënten/receptuur elke keer. Zucht. Xenos basilicum pasta kende ik nog niet. Ga ik die maar eens proberen te scoren. En Martine top dat je deze website in het leven hebt geroepen!! BIG thanks! ;-D

Schrijf een reactie