AH biologische groene pesto

door onder Sauzen
Kenmerken: , , , , , ,

IMG_1593

Update: deze pesto is NIET meer vegan. AH heeft er kaas aan toevoegd. Heel erg jammer.

De meeste pesto's bevatten kaas, maar deze biologische pesto van AH huismerk is helemaal vegan.

De ingrediënten

48% ba­si­li­cum, zon­ne­bloem­olie, zee­zout, 1% pijn­boom­pit­ten, 0,5% knof­look, wit­te wijn­azijn, zuur­te­re­ge­laars (melk­zuur, ci­troen­zuur).

Hoe smaakt het?

De pesto heeft een lekkere basilicumsmaak. Hij is wel is behoorlijk zout. Waarschijnlijk hebben ze er extra zout door gedaan om te compenseren voor het feit dat er geen kaas in zit. Er zit zelfs meer zout in dan pijnboompitten! Als ik deze pesto gebruik, voeg ik minder zout toe aan mijn gerecht.

Wat kost het en waar is het te koop?

Alleen te koop bij Albert Heijn. Een potje van 135 gram kom €2,19.

7 Reacties

Miepie op 16-1-2016 - 13:14

Er zit wel melkzuur in?

Martine op 16-1-2016 - 21:00

Melkzuur is ondanks de naam gelukkig helemaal vegan! http://www.food-info.net/nl/e/e270.htm

twig op 30-1-2016 - 18:18

ik mag geen melk, daarom had ik het product gelaten vanwege de aanwezigheid van melkzuur... tot ik hier je info las... alweer iets bijgeleerd dus :)

Martine op 30-1-2016 - 20:55

Yup, melkzuur heeft afgezien van de naam helemaal niks met melk te maken :)

Claudia op 17-7-2016 - 12:10

Ik vind het helemaal niks dat er melkzuur in zit ik weet dat het niet van melk is gemaakt maar staat als oranje (best ongezond) op de lijst van slechte E-nummers. http://www.ahealthylife.nl/lijst-van-e-nummers/ denk toch maar dat ik mijn eigen pesto ga maken ;)

Martine op 17-7-2016 - 18:41

Hoi Claudia, ik vind het heel gek dat melkzuur op die lijst staat. Het is een zuur wat van nature voorkomt in vrijwel alle gefermenteerde producten, van zuurkool tot sojayoghurt. Volgens mij is het helemaal niet ongezond.

Arnoud van den Eerenbeemt op 23-11-2016 - 21:40

Deze pesto is bremzout. Je proeft amper basilicum en andere bestanddelen. Ik ga het aangebroken potje terug naar AH brengen.

Schrijf een reactie

Gewoon Vegan gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.