AH Basic Mariabiscuit

door onder Koekjes en cake
Kenmerken: , ,

Maria biscuit, veganDe Mariabiscuitjes van Verkade zijn niet vegan, maar deze van AH basic wel. Ik gebruik ze graag om koekkruimels van te maken voor taartbodems etc. Dit zijn de ultieme budgetkoekjes voor studentenbijeenkomsten en andere gelegenheden waar bijna geen geld is, maar wel veel mensen koekjes willen eten. Er is ook een digestive variant van, in eenzelfde soort verpakking met twee rollen.

De ingrediënten

Tar­we­bloem, sui­ker, palm­olie, zout, glu­co­se-fruc­to­se­stroop, rijs­mid­del (E500, E503), aro­ma.

Hoe smaakt het?

Dit zijn echte biscuitjes zoals je oma ze vroeger had. De smaak is niet heel bijzonder, maar ze knabbelen lekker weg bij een kopje thee, en ze zijn heel geschikt om taartbodems en dergelijke van te maken.

Wat kost het en waar is het te koop?

Te koop bij Albert Heijn. Een verpakking met twee rollen van in totaal 400 gram koekjes kost 60 cent!

2 Reacties

ruben op 28-4-2018 - 19:59

Hallo David en Martine, In deze koekjes zitten inderdaad geen dierlijke producten maar wel een zéér dieronvriendelijk ingrediënt: palmolie. Voor het verkrijgen van palmolie worden hectares regenwoud gekapt om palmplantages neer te zetten. Hiervoor gaat er zoveel natuurlijke hanitat van dieren verloren dat vele diersoorten met uitsterven worden bedreigd. Eerlink gezegd vind ik het dan ook onbegrijpelijk dat jullie dit product op jullie website aanprijzen. Of heb je daar een andere reden voor?

Martine op 28-4-2018 - 21:43

Hoi Ruben, over palmolie is veel discussie in de vegan gemeenschap. Voor palmolie wordt veel regenwoud gekapt, maar daar staat tegenover dat het het meest efficiënte olie-producerende gewas is met de hoogste opbrengst per vierkante meter. Als we allemaal andere producten zouden gaan gebruiken in plaats van palmolie zou de ramp potentieel nog veel groter zijn. Voor toepassingen zoals koekjes wordt hard/verzadigd plantaardig vet gebruikt, en dat kan helaas alleen in de tropen worden verbouwd. Er zijn naast palmolie nog veel meer problematische ingrediënten die je in een ideale situatie allemaal zou willen vermijden (bijv. kokosolie, banaan en niet fair trade cacao), maar in de praktijk is dat voor veel mensen niet realistisch. Ik concentreer me hier dus op de kern van veganisme, het niet gebruiken van dierlijke producten. Als mensen dat willen uitbreiden naar palmolievrij, alles fair trade, biologisch etc. kunnen ze gebruik maken van de labeltjes die ik overal bij zet.

Schrijf een reactie