AH Basic afbakcroissantjes

door onder Brood en zo
Kenmerken: , , ,
AH Basic croissants, vegan

Je ziet het goed, vegan croissantjes! Van AH Basic! Dit toffe product hebben we te danken aan Vegan Wiki, die Albert Heijn heeft gevraagd of ze misschien de vitamine D3 (uit schapenwol) weg konden laten. AH gaf gehoor, en dus zijn de Basic croissants sinds enige tijd vegan. De verpakking is net aangepast, dus vandaar dat ik er nu over schrijf. Vegan Wiki heeft uiteraard nagevraagd of de e-nummers en het aroma van de croissantjes ook vegan zijn.

De ingrediënten

Tarwebloem, palmvet, water, raapolie, gist, glucose-fructosestroop, suiker, gejodeerd zout, zout, emulgator (E471, E472e), dextrose, zuurteregelaar (citroenzuur), natuurlijk aroma, tarwemoutmeel, antioxidant (ascorbinezuur).

Hoe smaakt het?

Voor zulke goedkope croissantjes vind ik deze verrassend lekker. Ze zijn fijn smeuïg en hebben een licht boter-achtig smaakje (yay vegan boteraroma!). Toen ik nog student was deden we met vriendinnen regelmatig een 'luxe' ontbijtje met zulke croissants en de goedkoopste afbakbroodjes, dus ik word er helemaal nostalgisch van. Heerlijk!

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze afbakcroissants zijn alleen te koop bij Albert Heijn. Een verpakking met 4 croissantjes van 45 gram kost maar 89 cent.

12 Reacties

Monique op 11-1-2018 - 10:13

Die zijn heerlijk! Van gesmuld bij het Kerstontbijt met daarbij het kerstbrood volgens jouw recept. Volgende keer het deeg wat minder enthousiast doorslaan en dan is het behalve heel smakelijk ook nog eens lekker luchtig ;-)

Martine op 11-1-2018 - 10:34

Leuk Monique!

Robin op 11-1-2018 - 19:48

Dat deze vegan waren wist ik, maar andere goedkope croissant zoals die van Oké zien er op de ingredientenlijst ook gewoon vegan uit?

Martine op 11-1-2018 - 20:18

Hoi Robin, ik heb de Oké croissants opgezocht en volgens de informatie die ik kan vinden zit er melkpoeder in. Het zou kunnen dat dit veranderd is. Zou je eventueel een foto van de ingrediënten op de verpakking naar contact(at)gewoonvegan.nl willen sturen?

Philip op 13-1-2018 - 10:20

De E472e in dit product zou nog altijd van dierlijke oorsprong kunnen zijn. Is dit ook gecheckt?

Martine op 15-1-2018 - 10:15

Ja dat is gecheckt door Vegan Wiki (staat er ook bij in het artikel).

Veerle op 29-1-2018 - 19:49

Weet je als je ze op kamertemperatuur mag bewaren?

Martine op 30-1-2018 - 13:15

Hoi Veerle, zolang de verpakking nog dicht is kun je deze op kamertemperatuur bewaren, geopend zijn ze beperkt houdbaar en kun je ze beter in de koelkast of vriezer leggen als ze je meer dan één of twee dagen wilt bewaren.

katja op 5-2-2018 - 13:45

Deze zijn echt lekker, bedankt voor de tip!

Natasja op 6-9-2018 - 13:05

Wel jammer dat er palmolie in zit. Ik probeer producten te vinden waar dat niet in zit, maar dat valt niet mee. De productie van palmolie is verwoestend voor de natuur, dus ik wil dat echt mijden.Helaas zit het in de meeste afbakcroissants...

Thirza op 18-10-2019 - 14:27

Ze hebben de verpakking opnieuw aangepast en er staat het logo VEGA bij ipv VEGAN waardoor ik croissantjes van de AH nu toch ze niet meer durf te pakken! Ik hoor het graag als je toch actueel op de hoogte bent en me kunt vertellen of deze toch weer vegan zijn? En als dit toch zo is, waarom dan toch een VEGA logo en niet een VEGAN logo? Ik heb nu die van schoof gekocht ;) Gaan we die ook eens proeven.

Martine op 21-10-2019 - 15:23

Hoi Thirza, Albert Heijn zet een VEGA logo op hun veganistische producten als deze sporen van melk of ei kunnen bevatten. Ze hanteren dus een strengere definitie van vegan dan veganisten zelf, want wij letten niet op mogelijke sporen van kruisbesmetting in de fabriek. Heel veel VEGA producten zijn dus eigenlijk vegan, zoals ook deze croissantjes. Je kunt ze dus met een gerust hart blijven kopen.

Schrijf een reactie